Borlap
Bor minden alkalomra

A szőlő liget borai és jurtái

KARA ALVANI

Ez a bor nagyon különleges. Kalandos úton került a Balatonfelvidékre 30 évvel ezelőtt. Grúzia egyik legősibb fajtája, talán még a görögök is ezt itták. Igazi fekete bor!!!! Élettani hatása a nagyon magas rezveratrol és vas tartalma miatt kedvező. A szőlő soha NEM volt permetezve, a talaj NEM volt műtrágyázva, ezért maximálisan BIO, nyomokban sem tartalmaz idegen anyagokat!!!ÁBRAHÁMHEGYI OLASZRIZLING

 Ez a fajta közismert Magyarországon, a tőkék közel 50 évesek, jó termő tőkék. Talán a talaj összetételének, a napsütéses órák számának, vagy a hegyoldal klímájának köszönhető, de ez sokkal összetettebb ízvilágú bort eredményez. Az sem kizárt, hogy az aprólékos kézműves munka teszi még zamatosabbá, teltebbé. 


Kézműves borainkat nem áruljuk palackozva, nincsenek a boltok polcain. Ha meg szeretnéd kóstolni, akkor gyere el hozzánk!!!

Panoráma Jurta Hotel

A jurta nem sátor és nem ház, hanem egy tökéletes hajlék. Évezredes tudás és fejlesztés eredménye, télen kellemesen meleg, nyáron hűvös. Közép-Ázsiai kalandozásaim közben sokszor laktam a különböző népek különböző jurtáiban. Amikor a Balaton-Felvidékre, Ábrahámhegyre költöztem, hiányzott a jurta légköre. Barátaimmal nekiálltunk és egy hónap alatt megépítettük az elsőt...... Kicsit más lett, mint a sztyeppei változatok, de a modern kor igényeihez és a magyar klímához igazítva igazi csodakuckóvá váltak.

A hely kiválasztása sem volt mellékes, - a jurták felkerültek a hegy tetejére, az erdő szélére, a szőlőtőkék közé. A panoráma pazar, a Balaton és a fonyódi hegyek látványa tárul elénk. Amikor az ember fia és lánya csendre, madárdalra, romantikára és finom borokra vágyik, akkor jó helyen jár! 


Hogy mitől csodakuckók? Kerek nemezházban, kerek francia ágyon az erdő szélén madárdalra ébredni igazán csodaszámba menő dolog.

 PIHENJ, NYARALJ ÚGY, AHOGY MÉG SOHA!!!!


Gyere és élvezd a nyugalmat